Over payrolling

Over payrolling

Alles wat je als organisatie en medewerker moet weten over payroll

Stel ons een vraag Ontdek payroll voor jouw bedrijf

Vragen?

Stel ze gerust, wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij zorgen dat jouw vraag wordt beantwoord. Uiteraard kan je ons ook altijd direct telefonisch bereiken.

Verplichte velden Leave this field empty
Wat betekent payroll en wat is payrolling nu eigenlijk?

Wat betekent payroll en wat is payrolling nu eigenlijk?

Payroll en payrolling zijn Engelse begrippen en verwijzen naar het begrip ‘loonlijst’ en hebben alles te maken met personeel, administratie en werkgeverschap. Met payrolling komen jouw medewerkers, maar dat kan ook slechts één persoon zijn, op de loonlijst van een payrollbureau.

De payrollorganisatie wordt daarmee werkgever. Het voordeel? In die rol neemt het payrollbureau alle juridische en administratieve verplichtingen en risico's die horen bij het in dienst hebben van personeel van jou over. Jij als ondernemer, die een payrollpartij inschakelt, noemen we in zo’n situatie de opdrachtgever. 

Direct naar de voordelen
Voor wie is payrolling geschikt en wanneer?

Voor wie is payrolling geschikt?

Ben je ondernemer en overweeg je om (tijdelijk/extra) personeel aan te nemen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf medewerkers in dienst te nemen. Maar je kunt het ook uitbesteden aan een payrollpartij en dat heeft vele voordelen. Maar is het dan iets voor jou als kleine of als grote partij?

Zeker! Bedrijfsgrootte is bij payrolling niet relevant. Payrolling is namelijk geschikt voor:

 • de eenpitter die (mogelijk tijdelijk) een paar extra handen zoekt;
 • voor de mkb’er die wil opschalen, of af wil van risico's, administratie en ingewikkelde wet- en regelgeving rondom personeel;
 • én voor grote ondernemingen die hun vaste kern van medewerkers willen uitbreiden.

Payrolling is mogelijk in elke branche, niet alleen voor bedrijven, maar ook voor (sport)clubs, stichtingen en verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • nieuw aan te nemen personeel;
 • oproepkrachten;
 • seizoenskrachten;
 • tijdelijke werknemers voor een bepaald project;
 • bij verlenging van proeftijd;
 • scholieren;
 • 65+-ers;
 • EU-medewerkers;
 • bij overname van (zelf geworven) uitzendkrachten;
 • het werk vanuit een uitkering.
Ontdek payroll voor jouw onderneming

Benieuwd naar de voordelen, kosten en ontzorging van payrolling voor jouw organisatie?

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Daag ons uit! Direct sparren dus, dat mag je van ons verwachten.

Verplichte velden Leave this field empty
Hoe werkt payrolling en wie doet wat qua werkzaamheden?

Hoe werkt een payroll constructie en wie doet wat?

Sollicitatie verloopt via jou, daarna zorgt de payroll organisatie voor de rest
Heb je een geschikte kandidaat, dan meld jij dat bij jouw payroll partner. Het payroll bureau zorgt er vervolgens voor dat jouw nieuwe medewerker een arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden, zodat hij bij jou aan het werk kan. Vanaf dat moment is het werkgeverschap aan de payroll partij. Een payroll organisatie is geen uitzendbureau. Dat betekent dat jij zelf zorgt voor het werven en selecteren van de medewerker(s). Dus jij zorgt voor de vacature (of wij helpen je via ons platform uwbaan.nl) en voert de sollicitatiegesprekken. Jij weet namelijk beter dan wij wat je in een medewerker zoekt, welke eisen je aan iemand stelt en of iemand bij jouw bedrijf past. 

Jouw rol is die van leidinggevende, de payrollorganisatie is juridisch werkgever
Op de werkvloer ben jij de leidinggevende. Jij zorgt voor de dagelijkse aansturing van de medewerker. De medewerker aanspreken op de regels die gelden in jouw bedrijf, bijvoorbeeld de pauzetijden, overleggen en personeelsuitjes zijn zaken die we aan jou overlaten. 

Alles wat hoort bij het officiële dienstverband zoals urenverwerking, loonbetaling, verlof/vakantie, pensioen, arbeidsvoorwaarden, contract, ziekte, wet-en regelgeving en ontslag regelt het payroll bureau in samenspraak met en voor jou.

Hoe werkt een samenwerking tussen ondernemer en Payrollbureau?
Bij P-services Payrollbureau nemen we je niet alleen veel werk uit handen, we werken bovenal samen. Wij adviseren jou bijvoorbeeld over het soort contract en de contractduur die jij de medewerker aanbiedt. En stemmen met jou af wat de hoogte van het loon is waar de medewerker recht op heeft. Is de medewerker eenmaal bij jou aan het werk dan kun je met alle personeelsvragen bij ons terecht. Het meeste regelen we overigens automatisch al voor je. Maar is het nodig, dan zijn wij er voor jou.

Payrolling ontzorgt ondernemers

Je wilt als (startende) ondernemer natuurlijk zelf de regie in handen houden als het gaat om jouw bedrijfsvoering. Dus zeker als het om personeel gaat. Maar zelf doen is een serieuze aangelegenheid. Naast ondernemer word je immers ook meteen werkgever. Dat vraagt een hoop van jou. Alleen al op het gebied van kennis. Je moet je gaan verdiepen in wetgeving, je rechten en plichten als werkgever. Wat te doen als de medewerker ziek wordt? Hoe zit het met recht op pensioen? En stel dat je nog niet zeker weet of je na een half jaar nog voldoende werk hebt om iemand aan het werk te houden. Wat dan? Grote kans dat iemand kostwinner is, wellicht een gezin te onderhouden heeft. Die zet je toch zomaar niet op straat? Dus niet alleen heel spannend, die stap naar personeel, maar ook heel serieus. Of het nou tijdelijk is of voor lange tijd, met payrolling zit je veilig.

Geen risico’s of onzekerheid

Met payrolling heb je geen onverwachte kosten. Dus ook niet wanneer een medewerker tijdelijk of langdurig afwezig is door ziekte. Mkb-bedrijven worden zwaar belast als eigen medewerkers ziek zijn. De kosten kunnen namelijk oplopen tot honderden euro’s per dag.  Daarnaast is de begeleiding bij ziekte een heel traject. Als je samenwerkt met Payrollbureau dan nemen wij dit risico, de begeleiding en de kosten op ons.

Ook bespaar je met payrolling een hoop tijd omdat de personeels- en loonadministratie voor je wordt geregeld. Ook hoef je je niet te buigen over de wet- en regelgeving op personeelsgebied. Dit nemen wij uit handen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Daag ons uit! Direct sparren dus, dat mag je van ons verwachten.

Verplichte velden Leave this field empty
Payroll maakt personeelskosten vooraf inzichtelijk

Totale personeelskosten vooraf duidelijk

Ook ondernemingen met meer dan 200 werknemers zien payrolling als ideale aanvulling op hun personeelsbeleid. Naast de lastenverlichting op administratief gebied en risicovermindering weet je met payrolling op voorhand al wat je aan personeelskosten kwijt bent.

Payrolling helpt je om realistische doelen te kunnen stellen als het gaat om de groei van jouw bedrijf.

Waarom payrolling interessant is, ongeacht jouw bedrijfsgrootte:

 • Geen administratieve verplichtingen en werkzaamheden zoals urenverwerking, personeelsadministratie, loonadministratie, loonbetaling, verzorgen arbeidsovereenkomsten, verlofregistratie, pensioenen en verzuimbegeleiding.
 • Geen financiële verplichtingen, dus geen aansprakelijkheid/risico bij ziekte/arbeidsongeschiktheid, bij (tijdelijk) geen werk of als het werk stopt.
 • Alles goed geregeld volgens de meest actuele wet- en regelgeving.
 • Duidelijkheid over kostprijs personeel: bij payrolling zijn aansprakelijkheid, risico, transitievergoeding, verzekeringskosten, doorbetalingsplicht bij ziekte en pensioenpremies in tarief opgenomen.

Dus, ben je ondernemer en wil je:

 • Wel personeel maar geen risico?
 • Geen tijd besteden aan zaken die niet meteen jouw core business zijn?
 • En je totale personeelskosten vooraf duidelijk?

Dan is payrolling dé oplossing voor jou.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

In een vrijblijvend gesprek verdiept een specialist zich in jouw situatie. Na het gesprek heb jij een transparant prijsoverzicht, afgestemd op jouw specifieke situatie. Zo weet je waar je op kunt letten, wat het kost en wat je hier allemaal voor terug krijgt.

Verplichte velden Leave this field empty