Verschill tussen payrolling partij of een uitzendbureau

Het verschil tussen personeel via payrolling of via een uitzendbureau

Payrollbedrijven en uitzendbureaus worden ingeschakeld wanneer een onderneming personeel aan wil nemen, zonder dit in eigen beheer te doen. Bij het juridisch werkgeverschap komen veel risico’s en werkzaamheden kijken. Denk alleen al aan de loonadministratie en de verplichte doorbetaling bij ziekte.

Daarom maken veel ondernemers gebruik van een payroll-expert of een uitzendbureau. Zij regelen de contracten, doen de loonadministratie, voeren wet- en regelgeving door en zorgen voor uitbetaling en begeleiding van medewerkers bij ziekte. Het bedrijf betaalt een marge over de gewerkte uren van de medewerkers, in ruil daarvoor worden al deze zaken geregeld.

Hoewel payrollorganisaties en uitzendbureaus vergelijkbare taken overnemen in zowel risico als (administratieve) werkzaamheden, is er één groot verschil. Bij payrolling zoekt u zelf geschikt personeel. U doet dus de werving en selectie, geeft dit door aan het payrollbureau en zij zorgen dat de medewerker bij u aan de slag kan. Een uitzendbureau zoekt kandidaten voor u.

Kort samengevat betekent dit het volgende:

 • Bij payrolling zoekt u zelf personeel
 • Bij een uitzendbureau doen zij de werving- en selectie

Kostenvoordeel bij payrolling

Bij payrolling worden er, in tegenstelling tot een uitzendbureau, geen kosten gemaakt voor de werving en selectie. Dit is ook terug te zien in het payrolltarief. De focus ligt op het verzorgen van de administratieve en juridische risico's. Zelfs wanneer het uitzendbureau een soortgelijke constructie biedt, zal een payrollbureau alsnog een scherpere prijs hebben. Het is immers hun core-business. Niet voor niets werken steeds meer uitzendbureaus samen met backoffice of payrollpartijen, zodat zij zich op de werving en selectie kunnen blijven richten. Daar maakt een uitzendbureau namelijk het verschil.

Ontdek het gemak van payrolling
Payroll iets voor jouw bedrijf?
Payroll iets voor jouw bedrijf?

Payrolling brengt veel voordelen met zich mee en is ideaal voor flexibel personeel in elke branche. Dankzij payrolling kun je als opdrachtgever de arbeidsvoorwaarden optimaal afstemmen op jouw situatie en jouw medewerker(s). Denk daarbij aan:

 • oproepkrachten;
 • seizoenskrachten;
 • tijdelijke werknemers voor een bepaald project;
 • bij verlenging van proeftijd;
 • nieuw aan te nemen personeel;
 • scholieren;
 • 65+-ers;
 • EU-medewerkers;
 • bij overname van (zelf geworven) uitzendkrachten;
 • het werk vanuit een uitkering.

Afhankelijk van de situatie en jouw wensen kies je voor een flexibel, bepaalde tijd of onbepaalde tijd contract. 

Bij Payrollbureau vertellen wij je alles over payrolling en rekenen exact voor je uit wat het in jouw situatie betekent. Wil je de prijs vergelijken of wil je ons uitproberen? Geen enkel probleem, onze specialisten staan dagelijks voor jou klaar en komen vrijblijvend bij jou langs. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten.

Maak een vrijblijvende afspraak

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag bij je langs!

Verplichte velden