Verschill tussen payrollingpartij of een uitzendbureau

Het verschil tussen personeel via payrolling of via een uitzendbureau

Ben je ondernemer en overweeg je (tijdelijk) personeel? Dan weet je dat je extra werkzaamheden kunt verwachten, denk alleen al aan het doen van de loonadministratie. Bovendien krijg je te maken met werkgeversrisico’s, bijvoorbeeld de verplichte doorbetaling van loon bij ziekte.

Het kan ook anders. Door personeel aan te nemen, zonder dit in eigen beheer te doen. Dat kan via een payrollbedrijf of uitzendbureau dat in dit geval het werkgeverschap en dus de werkzaamheden en risico’s van jou als ondernemer overneemt.

Zij regelen de arbeidsovereenkomsten, doen de loonadministratie, voeren wet- en regelgeving door en zorgen voor uitbetaling en begeleiding van medewerkers bij ziekte. Jij betaalt een marge over de gewerkte uren van de medewerkers, in ruil daarvoor worden alle werkgeverszaken geregeld.

Wij bieden zowel uitzend- als payrolldienstverlening

Het grootste verschil?

  • Bij payrolling zoek je zelf geschikt personeel. Jij doet dus de werving en selectie, geeft de uiteindelijke kandidaat aan ons door en wij zorgen ervoor dat de medewerker bij jou aan de slag kan. Hierbij ontvangt de medewerker dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers in eigen beheer.
  • Bij uitzenden zoeken onze intercedenten via ons vacatureplatform Jigler.nl een geschikte kandidaat voor jouw vacature. Deze uitzendkracht valt vervolgens onder de uitzendcao.

Of je nu kiest voor payrolling of uitzenden: wij nemen alle werkgeverstaken van je over. Zo kan jij je blijven focussen op het ondernemen.

payrollen of uitzenden?
Payrollen of uitzenden?

Ben je er nog niet over uit welke dienstverlening het beste bij jouw organisatie past? Een korte samenvatting van de twee dienstverleningen:

Payrollen met Payrollbureau

Heb je een prima team voor je werken, maar zie je dat er wel érg veel regelwerk, wetgeving en risico bij het hebben van personeel komt kijken? Of overweeg je personeel aan te nemen, omdat het nu toch echt te druk begint te worden voor jou alleen. Maar heb je niet veel kennis over de cao, loonadministratie, contracten, ziekte en pensioenen?

Dan is payrolling de ideale oplossing voor jou!

Met payrolling komt de medewerker bij ons op de loonlijst te staan. De medewerker werkt vervolgens exclusief voor jou. Jij hebt de leiding en het toezicht, wij nemen de werkgeverstaken en -risico’s over. 

Jij zorgt zelf voor de werving van medewerkers. Heb je een geschikte kandidaat? Dan bieden wij hem een arbeidsovereenkomst aan. Vanaf dat moment ligt het werkgeverschap bij ons en regelen wij alle werkgeverstaken.

Bekijk de voordelen van payrolling

Uitzenden met Flexbureau

Met Flexbureau zet je, de naam zegt het al, flexibel een uitzendkracht in. Handig als jij op bepaalde momenten in het jaar heel goed een paar extra handen kunt gebruiken, terwijl je andere momenten met minder medewerkers kunt overbruggen. 

De perfecte uitzendkracht vinden is lastig, daarom helpen wij je graag! Via Jigler.nl, ons online platform, plaats je kosteloos een vacature. Onze intercedenten zoeken vervolgens een geschikte kandidaat en regelen een sollicitatie. Een match? Dan zorgen wij ervoor dat de uitzendkracht zo snel mogelijk bij jou aan de slag kan.

Bekijk de voordelen van uitzenden

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Wij helpen je graag!
Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend gesprek met een van onze collega's gaan wij in op jouw situatie. Na dit gesprek heb je een goed beeld van wat payrolling voor jouw bedrijf en medewerkers betekent. De voordelen, mogelijkheden, onze werkwijze en de kosten.

Verplichte velden