Over payrolling

Over payrolling

Alles wat je als organisatie en medewerker moet weten over payroll

Stel ons een vraag Ontdek payroll voor jouw bedrijf
Vragen?

Stel ze gerust, wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij zorgen dat jouw vraag wordt beantwoord. Uiteraard kan je ons ook altijd direct telefonisch bereiken.

Verplichte velden
Wat betekent payroll en wat is payrolling nu eigenlijk?

Wat betekent payroll en wat is payrolling nu eigenlijk?

Payroll en payrolling zijn Engelse begrippen en verwijzen naar het begrip ‘loonlijst’ en hebben alles te maken met personeel, administratie en werkgeverschap. Met payrolling komen medewerkers die bij jou werken, maar dat kan ook slechts één persoon zijn, op de loonlijst van een payrollpartij. De payrollorganisatie wordt daarmee werkgever.

Het voordeel?

In die rol neemt de payrollorganisatie de juridische- en administratieve verplichtingen en risico's die horen bij het in dienst hebben van personeel van jou over. Jij als ondernemer, die een payrollpartij inschakelt, noemen we in zo’n situatie de opdrachtgever. 

Bekijk alle voordelen
Voor wie is payrolling geschikt en wanneer?

Voor wie is payrolling geschikt?

Bedrijfsgrootte is bij payrolling niet relevant. Payrolling is namelijk geschikt voor:

 • De eenpitter die een paar extra handen zoekt
 • De mkb’er die wil opschalen, maar geen risico's, administratie en ingewikkelde wet- en regelgeving rondom personeel wil
 • Grote ondernemingen die hun vaste kern van medewerkers willen uitbreiden

Payrolling is mogelijk in elke branche. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor (sport)clubs, stichtingen en verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Nieuw aan te nemen personeel
 • Oproepkrachten
 • Seizoenskrachten
 • Scholieren
 • AOW-gerechtigden
 • EU-medewerkers
 • Bij overname van uitzendkrachten
Ontdek payroll voor jouw onderneming

Benieuwd naar de voordelen, kosten en ontzorging van payrolling voor jouw organisatie?

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag bij je langs!

Verplichte velden
Hoe werkt payrolling en wie doet wat qua werkzaamheden?

Hoe werkt een payrollconstructie en wie doet wat?

Sollicitatie verloopt via jou, daarna zorgt de payrollorganisatie voor de rest

Heb je een geschikte kandidaat, dan meld je dat bij jouw payrollpartner. De payrollpartij zorgt er vervolgens voor dat de nieuwe medewerker een arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden, zodat hij bij jou aan het werk kan. Vanaf dat moment ligt het werkgeverschap bij de payrollpartij. 

Een payrollorganisatie is geen uitzendbureau. Dat betekent dat jij zelf zorgt voor het werven en selecteren van de medewerker(s). Dus jij zorgt voor de vacature en voert de sollicitatiegesprekken.

Jouw rol is die van leidinggevende, de payrollorganisatie is werkgever

Op de werkvloer ben jij de leidinggevende. Jij zorgt voor de dagelijkse aansturing van de medewerker. Het aanspreken op de regels die gelden in jouw bedrijf, bijvoorbeeld de pauzetijden, overleggen en personeelsuitjes, is een taak voor jou. 

Alles wat hoort bij het officiële dienstverband regelt jouw payrollpartij in samenspraak met en voor jou, zoals:

 • Urenverwerking
 • Loonbetaling
 • Pensioen
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsovereenkomst
 • Verzuimacties
 • Wet- en regelgeving
 • Ontslag

Hoe werkt een samenwerking tussen ondernemer en Payrollbureau?

Bij Payrollbureau nemen we je niet alleen veel werk uit handen, we werken vooral samen. Wij adviseren jou bijvoorbeeld over het soort arbeidsovereenkomst dat we de medewerker aanbieden. En stemmen met jou af wat de hoogte van het loon is waar de medewerker recht op heeft.

Een payrollmedewerker heeft namelijk recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers in eigen beheer. Onze cao-specialisten zorgen ervoor dat volledig jouw cao wordt gevolgd in het opstellen van de arbeidsovereenkomst.

En heb je hulp nodig bij de werving en selectie van medewerkers? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij helpen je zoeken via ons vacatureplatform Jigler.nl.

Payrolling ontzorgt ondernemers

Ben je ondernemer en overweeg je om personeel aan te nemen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf medewerkers in dienst te nemen. Of je besteedt het uit aan een payrollpartij.

Je wilt als (startende) ondernemer natuurlijk zelf de regie in handen houden als het gaat om jouw bedrijfsvoering. Zeker als het om personeel gaat. Maar personeel in eigen beheer is een serieuze aangelegenheid. Naast ondernemer word je immers ook meteen werkgever.

Dat vraagt een hoop van jou. Alleen al op het gebied van kennis. Je moet je gaan verdiepen in wetgeving, je rechten en plichten als werkgever. 

Wat te doen als de medewerker ziek wordt? Hoe zit het met recht op pensioen? En stel dat je niet zeker weet of je na een half jaar voldoende werk hebt om iemand aan het werk te houden?

Dat is niet alleen heel spannend, die stap naar personeel, maar ook heel serieus. Of het nou tijdelijk is of voor lange tijd, met payrolling zit je veilig.

Payroll maakt personeelskosten vooraf inzichtelijk

Interessant voor kleine én grote organisaties

Zowel kleine als grote ondernemingen met meer dan 200 medewerkers zien payrolling als ideale aanvulling op hun personeelsbeleid. Payrolling helpt namelijk om realistische doelen te kunnen stellen als het gaat om de groei van jouw bedrijf.

Met payrolling heb je:

 • Geen administratieve verplichtingen en werkzaamheden. Zoals urenverwerking, personeelsadministratie, loonadministratie, loonbetaling, verzorgen van arbeidsovereenkomsten, verlofregistratie, pensioenen en verzuimbegeleiding
 • Geen financiële verplichtingen. Dus jij hebt niet te maken met aansprakelijkheid/risico bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en ontslag
 • Alles goed geregeld volgens de meest actuele wet- en regelgeving
 • Duidelijkheid over de kostprijs van personeel: bij payrolling zijn risico’s, transitievergoeding, verzekeringskosten, doorbetalingsplicht bij ziekte en pensioenpremies in het tarief opgenomen. Je hebt dus geen onverwachte kosten, ook niet wanneer een medewerker tijdelijk of langdurig afwezig is door ziekte.  

Dus, ben je ondernemer en wil je:

 • Wel personeel, maar geen risico?
 • Geen tijd besteden aan zaken die niet jouw core business zijn?
 • Goed arbeidsvoorwaarden voor medewerkers
 • Vooraf duidelijkheid over je personeelskosten?

Dan is payrolling dé oplossing voor jou.

Maak een vrijblijvende afspraak
Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag bij je langs!

Verplichte velden