Het verhaal van Stichting Comprix

Het verhaal van Stichting Comprix

"Wij hebben medewerkers op de payroll staan om financiële risico's te beperken."

Klantcase Stichting Comprix Payrollbureau

Stichting Comprix

Toen Stichting Comprix (de fusieorganisatie van Stichting Comperio en Stichting PRIMO Opsterland) na jaren van groei in een krimp terechtkwam, besloten ze samen te werken met een payrollpartij om de risico’s te beperken. Nu, 10 jaar later, hebben ze nog steeds medewerkers op de payroll staan van Payrollbureau.

 “Stichting Comprix is het schoolbestuur van 41 scholen in de gemeenten Opsterland, Oost- en Weststellingwerf”, vertelt Marscha Eppenga, hoofd P&O van Stichting Comprix. “Elk jaar krijgen wij op basis van het leerlingenaantal op onze scholen een budget vanuit de Rijksoverheid. En dan is het een hele puzzel om te kijken wat je per school gaat doen met dat budget. Als de scholen krimpen en we afscheid moeten nemen van personeel, dan is het voor ons het handigst als we deze niet op de eigen loonlijst hebben staan: dit scheelt ons het ontslagrisico. Maar ook als we nieuwe medewerkers aannemen waarvan we twijfelen of ze mogelijk tot ww-kosten kunnen leiden, zetten we ze op de payroll.”

Akke Zijlstra, verantwoordelijk voor de salarisadministratie bij Stichting Comprix, heeft voornamelijk contact met Payrollbureau. Zij schrijft nieuwe medewerkers in en geeft de gewerkte uren aan ons door. Akke: “Ik ben tevreden met de samenwerking met Payrollbureau. Ik krijg altijd snel een reactie en word goed geholpen. Het werkt prettig dat je een vast contactpersoon hebt op de verschillende afdelingen, zij weten hoe het in onze organisatie werkt en dat is fijn samenwerken.”

Benieuwd hoe wij jouw organisatie ook verder helpen?

Maak een vrijblijvende afspraak
Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel en payrolling. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag bij je langs!

Verplichte velden