Wat is payrolling

Wat is payroll en wat betekent het

Payroll en payrolling zijn engelse termen. De vertaling van payroll is letterlijk loonlijst. In de uitzendbranche is payrolling een dienstverlening waarbij personeel in dienst wordt genomen door een payroll bedrijf en ‘op de loonlijst wordt gezet’. De payroll organisatie is dan de werkgever, waardoor de juridische en administratieve verplichtingen van u worden overgenomen. Het bedrijf dat de payroll partij inhuurt, is de opdrachtgever. Zij zorgen voor de werknemer en aansturing, de payroll partner doet de rest.

Een payroll organisatie is dus vergelijkbaar met een uitzendbureau. Er is echter één groot verschil. Een payroll partij doet geen werving en selectie en zoekt dus geen personeel. De klant doet zelf de werving en selectie en draagt de werknemer aan bij de payroll partner. Hierdoor is payrolling goedkoper dan een uitzendbureau, er worden namelijk geen kosten gemaakt voor de werving en selectie van de werknemer. Daarnaast is het voordeel dat een klant zelf zijn medewerker uitzoekt. Lees meer over payroll en ontdek de voordelen.

Hoe werkt een payroll constructie

Een werkgever kan direct een arbeidscontract aanbieden aan de werknemer, maar dit kan ook via een payroll organisatie worden gedaan. In dat geval is er geen sprake van twee partijen (werkgever en werknemer), maar van drie partijen (werkgever, opdrachtgever en werknemer). De payroll organisatie is de werkgever, het bedrijf de opdrachtgever.

Payroll constructie

Kortom, bij een payroll constructie biedt de payroll partij de werknemer een arbeidscontract aan. Op deze manier ontstaat er een samenwerking tussen werkgever en de opdrachtgever, waarbij de opdrachtgever de dagelijkse aansturing regelt op de werkvloer en de werkgever, de payroll partij, regelt de juridische en administratieve zaken daar omheen. Lees alles over payroll voor bedrijven.

Wat doet een payroll specialist als Payrollbureau

Een samenwerking met een payroll specialist betekent dat er meerdere zaken uit handen worden genomen van de opdrachtgever, zowel administratieve taken als juridische verplichtingen. De aansturing op de werkvloer doet het bedrijf, maar de payroll partner regelt alles achter de schermen:
• Juridisch werkgeverschap en loonbelastingen
• Voorfinanciering
• (Digitale) arbeidsovereenkomsten en urensysteem
• Salaris- en loonadministratie en contractbeheer
• Cao, wet- en regelgeving.

Dat betekent uitbetaling van lonen, vakantiegeld, begeleiding bij ziekte, uitbetalen bij ziekte, het aanbieden en controleren van contracten, en doorvoeren cao verhogingen.

Daarnaast biedt payrolling via P-services Payrollbureau interessante kortingen voor payrollmedewerkers. Bijvoorbeeld korting op de zorgverzekering en de mogelijkheid om producten aan te schaffen met belastingvoordeel. Ook zorgt Payrollbureau ervoor dat medewerkers meegaan in caoverhogingen en mogelijkheid krijgen tot het volgen van opleidingen. Medewerkers kunnen altijd terecht bij Payrollbureau met vragen of advies. Volledig ontzorgen van medewerkers en opdrachtgevers, dat is waar wij voor staan. Ontdek meer over ons goed werkgeverschap voor werknemers of ontdek alle voordelen voor opdrachtgevers.

Hoe herken ik een goede payroll parij

Een goede payroll organisatie vinden is belangrijk. Nederland kent behoorlijk veel payroll aanbieders met elk hun eigen prijs, dekking en voorwaarden. Het is raadzaam, voor zowel het bedrijf als de medewerkers, om te zorgen dat er goed gekeken wordt naar de voorwaarden.

Mocht u op zoek gaan naar een goede payroll partner dan raden wij sterk aan om te werken met partijen die volledig gecertificeerd zijn, waaronder de NEN-44001 als het SNA keurmerk. Deze certificeringen laten zien dat de payroll organisatie voldoet aan alle belangrijke eisen van de Belastingdienst en dat u verzekerd bent van kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat er in de prijs verwerkt zit, kortom de dekking en voorwaarden van elke partij. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met kosten bij ziekte? Zorgt de payroll partij net zo goed voor uw medewerkers als u doet?

Bij Payrollbureau bent u verzekerd van een volledige dekking. Dit betekent dat wij alle werkzaamheden en risico's overnemen, zonder uitsluitingen. Dus nooit verassingen achteraf. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen van zowel van de belastingdienst als de certificeringen (NEN-44001, SNA). Wij hebben aansluitingen in iedere branche, en hebben een overeenkomst Horizontaal Toezicht met de Belastindienst. Dit biedt u de zekerheid dat u zaken doet met een uitstekende partij, maar voor ons is dit de basis voor onze dienstverlening.

Waar wij verder in gaan in onze payroll dienstverlening ten opzichte van andere payroll organisaties is kennis, kwaliteit en goed werkgeverschap. Goed zorgen voor medewerkers is voor ons een must, daarom bieden wij ook hen vele voordelen. Kortom, wij zorgen dat u volledig ontzorgd wordt op het gebied van personeel. Neem contact op voor meer informatie, advies en mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en advies

Bel mij terug

Versturen